Oczywiście lepszych zdjęć też nie miałam czasu zrobić, za co baaardzo przepraszam:)
SKŁADNIKI:
- pancetta 150 g
- makaron ok 250 g
- pieczarki ok 6 szt
- czosnek 1 ząbek
- śmietana kremówka 250 g
- żółtka 2 szt
- parmezan 75 g
- sól pieprz do smaku
- oliwa z oliwek do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z łyżeczką oleju. Następnie odcedzić. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone w grubsze plastry pieczarki.Podsmażyć. Gdy odparuje z nich woda , dodać pokrojony w mniejszą kostkę boczek. Wymieszać i jeszcze chwilę podsmażać. W misce wymieszać śmietanę, żółtka, parmezan, szczyptę soli i pieprzu. Przelać na patelnię, wymieszać i gotować na małym ogniu ok 5 minut- aż sos lekko zgęstnieje. Gorącym sosem polewać makaron. Smacznego:)
Pyszna klasyka :) To spaghetti jest jednym z moich ulubionych.
OdpowiedzUsuńuwielbiam taką pastę!
OdpowiedzUsuń