SKŁADNIKI:
- makaron Pappardelle 250 g
- szpinak mrożony 400 g
- czosnek 3 ząbki
- pierś z kurczaka 2 szt
- mozzarella tarta 100 g
- sól pieprz 1 szczypta
- pomidor 1 szt
PRZYGOTOWANIE:
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Szpinak przełożyć do rondla lub do głębszej patelni. Dusić na małym ogniu do rozmrożenia. Czosnek obrać, pokroić w kosteczkę, dodać do szpinaku. Pierś z kurczaka umyć, pokroić w większą kostkę podsmażyć na suchej patelni. Następnie przełożyć do szpinaku i wymieszać. doprawić do smaku solą u pieprzem, posypać tartą mozzarella. Makaron układać na talerzy, na nim kurczaka ze szpinakiem, dekorować kawałkami pomidora. Smacznego:)
Prosto i apetycznie. Lubię tak :)
OdpowiedzUsuńPychota
OdpowiedzUsuńmoje smaki :)
OdpowiedzUsuńjeszcze nie jadłam nigdy parpadelle :)) a ze szpinakiem i mozzarellą muszę koniecznie spróbować!
OdpowiedzUsuń