SKŁADNIKI:
- pierś z kurczaka 2 szt
- pieczarki 100 g
- ser żółty w kawałku 200 g
- por 1 szt
- boczek wędzony lub bekon 10 plastrów
- sól pieprz 1 szczypta
- oliwa z oliwek 1 łyżka
- papryka słodka mielona 1 łyżeczka
- czosnek 1 ząbek
PRZYGOTOWANIE:
Pierś z kurczaka opłukać i osuszyć. Pokroić w większą kostkę. Oliwę z oliwek wymieszać z papryką mieloną słodką, szczyptą soli i pieprzu oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do marynaty przełożyć pokrojone mięso i wstawić do lodówki na ok godzinę. Ser żółty pokroić w kostkę. Każdy kawałek owinąć boczkiem. Pora umyć i pokroić w grubsze plastry. Na patyczki do szaszłyków nabijać kolejno kurczaka, plaster pora, kosteczki sera, pieczarki. Piekarnik nagrzać do temp 180 stopni. Piec lub grillować szaszłyki ok 20 minut. Podawać z ulubionymi sosami. Smacznego:)
mniam!:) ostatnio chodzą za mną szaszłyki:)
OdpowiedzUsuńnie jest tak u was źle. Macie co jeść jak takie wypasione szaszłyki robisz. siora
OdpowiedzUsuń