środa, 19 czerwca 2013

Francuski klasyk, gratin dauphinois.

Francuski klasyk. Świetny jako samodzielne danie lub dodatek do wszelakich mięs. Gratin dauphinois jest bardzo prosty w wykonaniu, jednak widziałam takie próby przygotowania, które kończyły się mało apetycznie. Ziemniaki rozgotowane lub niedogotowane, śmietana zbyt sucha lub prawie zsiadła. Jak więc zrobić przepyszne gratin douphinois? Zapraszam do przeczytania kilku wskazówek i skorzystania z przepisu.



Blog został przeniesiony na nową stronę, po przepis zapraszam tutaj:



4 komentarze:

  1. Co za pyszny skład! Wszystkie składniki mi odpowiadają, chociaż nie powiem, żeby było to dietetyczne danie. ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda baardzo zachęcająco:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten przepis jest stworzony dla mnie :)) Ziemniaki i boczek - są powody do mruczenia, zrobię jak tylko zejdzie upał, co do Dziugasa to bez problemu znajdziesz w Real/Auchan/Alma. Pozdrówka.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze:)