Kilka dni temu zaprosiłam przyjaciół na grilla. Zastanawiałam się czym nowym ich uraczyć. Była oczywiście kiełbasa , pierś i skrzydełka z kurczaka, ale brakowało czegoś innego. Szukałam , kombinowałam i wymyśliłam. Mój shish kebab zrobiłam z mielonego drobiowego. Napakowałam pietruszki - której notabene nie jestem fanką, przyprawiłam i grillowałam. Podałam z tzatziki i lekką sałatką. Muszę sama przyznać , nie spodziewałam , że tak dobrze będzie smakować. Polecam :)
Blog został przeniesiony na nową stronę, po przepis zapraszam tutaj:
Dawno u ciebie nie byłam a tu takie pyszności mmm :-)
OdpowiedzUsuńBardziej arabsko byłoby pewnie z baraniną, ale zdecydowanie wolę mięso drobiowe :)
OdpowiedzUsuńdariawkuchni.blogspot.com
pyszne i aromatyczne:)
OdpowiedzUsuń