sobota, 29 września 2012
Dudhi + apple potatoes
Łażę i łażę i testują coraz to fajniejsze warzywka. Dzisiaj apple potatoes oraz dudhi. Ziemniaki- podłużne, z delikatną skórką, gotują się ekspresowo, w smaku delikatniejsze niż zwykłe ziemniaki. Dudhi - oryginalnie pochodzi z Afryki ,ale używane jest na całym świecie. Można je gotować, smażyć lub piec. Smakuje jak połączenie ogórka z kalarepka i kabaczkiem:) Jest przepyszne. Połączyłam z żółtą cukinią, kabaczkiem, pieczarkami kasztanowymi , pomidorkami. Wyszło : leczo, ale jakie pyszne leczo! Gorąco polecam.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ciekawe to dudhi, szkoda, że u nas takich cudów nie ma :)
OdpowiedzUsuńa ja dzisiaj kupilam u turkow oczywiscie w norwegii i znalazlam ten blog. fajnie ze go znalazlam .
OdpowiedzUsuń