środa, 12 września 2012

Muszle nadziewane wołowiną i serem

To danie robię zawsze gdy zostanie mi choć odrobina gulaszu z obiadu. Oczywiście można dodać co się tylko lubi lub co się tylko ma, ale takie też są pyszne. Ser żółty idealnie scala cały farsz. Świetne jako przekąska na ciepło. Polecam.


SKŁADNIKI:
  • gulasz wołowy 100g
  • mozzarella żółta 125 g
  • makaron muszelki
  • olej 1 łyżka

PRZYGOTOWANIE:
Makaron gotujemy al dente (8minut)w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Gulasz przekładamy do garnka i rozdrabiamy. Podgrzewamy i dodajemy mozzarellę startą na tarce o grubych oczkach. Mieszamy na małym ogniu do połączenia składników. Dobrze, żeby ser nie roztopił się całkowicie. Makaron odcedzamy i układamy na talerzu. Każdą muszlę nadziewamy łyżką farszu. Układamy w żaroodpornym naczyniu i zapiekamy 15 minut w temp. 1880 stopni. Smacznego:)

9 komentarzy:

Dziękuję za wszystkie komentarze:)