SKŁADNIKI:
- gulasz wołowy 100g
- mozzarella żółta 125 g
- makaron muszelki
- olej 1 łyżka
PRZYGOTOWANIE:
Makaron gotujemy al dente (8minut)w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Gulasz przekładamy do garnka i rozdrabiamy. Podgrzewamy i dodajemy mozzarellę startą na tarce o grubych oczkach. Mieszamy na małym ogniu do połączenia składników. Dobrze, żeby ser nie roztopił się całkowicie. Makaron odcedzamy i układamy na talerzu. Każdą muszlę nadziewamy łyżką farszu. Układamy w żaroodpornym naczyniu i zapiekamy 15 minut w temp. 1880 stopni. Smacznego:)
Przepyszne! :)
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie. Zapraszam do mnie na konkurs.
OdpowiedzUsuńJakie piękne :)
OdpowiedzUsuńPycha, coś w sam raz dla mnie :)
OdpowiedzUsuńTo musi być pyszne ! :)
OdpowiedzUsuńO prosze, u mnie wczoraj byly muszelki :) muszelki sa tak wdzieczne, ze mozna je podac na milion sposobow i kazdy bedzie efektowny :)
OdpowiedzUsuńkocham te muszle, kojarzą mi się z obiadem u mojej cioci ;)
OdpowiedzUsuńto musi być przepyszne :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne danie i jaki prosty przepis :-)
OdpowiedzUsuń