Przepraszam za to bardzo kiepskie zdjęcie, z racji późnej pory światła dziennego brakowało:)
SKŁADNIKI:
- Chleb tostowy 5 kromek
- mozzarella biała 1 szt
- pomidory kolorowe 2 szt
- cebula biała 1/2 szt
- papryka czerwona 1/2 szt
- masło do smarowanie pieczywa
- czosnek 2 ząbki
- sól pieprz do smaku
- bazylia suszona 1/2 łyżeczki
- ogórek zielony kilka plasterków
- ser żółty 5 plastrów
PRZYGOTOWANIE:
W składnikach napisałam - pieczywo tostowe, ale można użyć każdego innego. Ja miałam chleb i tylko pokroiłam go w kromki. Następnie posmarowałam masłem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem i podpiekłam 2 minuty w temp 180 stopni. Po tym czasie na każdą kromkę ułożyłam plaster sera żółtego i podpiekłam 5 minut. Wcześniej przygotowałam moją resztkową salsę. Warzywa umyć. Pomidory , cebulę, paprykę oraz ogórka pokroić w kostkę. Mozzarellę odsączyć z wody, pokroić w plastry a następnie w kostkę. Składniki przełożyć do miski, dodać bazylię suszoną , doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Na upieczone kromki nakładać salsę. Smacznego:)
To mi narobiłaś apetytu przed snem :-)
OdpowiedzUsuńJej kurczę jak to apetycznie wygląda a ni mówię już jak smakuje bardzo lubię takie rzczy smakować:)) Zapraszam przy okazji do siebie i oczywiście jestem twoim obserwatorem pozdrawiam serdecznie:)
OdpowiedzUsuń