poniedziałek, 8 października 2012

Kurczak z miodem na marchewce

Jest to jedno z tych dań , które nie wymaga zbyt wielkiego wkładu pracy a nie ma możliwości żeby komuś nie smakowało. Sama nie jestem ogromna fanką mięs na słodko, ale w tym przepisie ta jedna łyżeczka miodu robi ogromną różnicę. Nie wnika w mięso a jedynie tworzy lekką powłoczkę na skórce kurczaka:) Zdarzyło mi się używać mrożonych marchewek w kostce, później wystarczy lekko zaciągnąć niezdrową mąką i mamy idealny dodatek. Tak więc przygotowanie mięsiwa to 10 minut , max 10 minut! Reszta to wstawienie do piekarnika , zapiec i gotowe. Polecam:)


Dziękujemy za odwiedziny. 
Blog został przeniesiony na nową stronę, po przepis zapraszam tutaj:

5 komentarzy:

  1. teraz bardzo potrzebuję takich obiadów które 'robią się same'. Ten krczak będzie idealny

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam takie szybkie samorobiące się obiadki :) robie podobne na stro a teraz musze koniecznie spróbować z miodem :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze:)