- Kotlety schabowe 3 szt
- sól 1 szczypta
- pieprz 1 szczypta
- parmezan tarty 2 łyżki
- jajko 1 szt
- bułka tarta do panierki
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Mięso opłukać i osuszyć. Każdy kawałek dobrze rozbić tłuczkiem do mięsa( ja robię to przez folię). Każdy kotlet oprószyć z obu stron solą i pieprzem. W misce rozbić jajko, roztrzepać, dodać parmezan i ponownie wymieszać. Kotlety obtaczać w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. Ja podałam z ugotowanym na parze kalafiorem i brokułem, polanym bułką tartą. Smacznego:)
Z dodatkiem parmezanu to wcale nie taki prosty ;) Swoją drogą narobiłaś mi ochoty, bo dawno nie jadłem :)
OdpowiedzUsuńWieki go nie jadłam!
OdpowiedzUsuńPyszny,kupuję takie drobiowe sznycle w Lidlu i robię w płatkach kukurydzianych ale z parmezanem nie jadłam ,wygląda super.
OdpowiedzUsuń