SKŁADNIKI:
- mięso mielone z kurczaka 0,5 kg
- ser żółty tarty 50 g
- jajko 1 szt
- czosnek 1 ząbek
- bułka tarta 100 g
- sól 1 szczypta
- pieprz 1 szczypta
- pieczarki 3 duże
- sos biały 1 torebka
- śmietana 2 łyżki
PRZYGOTOWANIE:
Mięso mielone dokładnie wymieszać z jajkiem , czosnkiem , żółtym tartym serem , odrobiną bułki tartej oraz solą i pieprzem . wstawić do lodówki na ok 30 minut.. Po tym czasie formować małe walce i obtaczać je w bułce tartej Smażyć na rozgrzanym oleju (ale nie bardzo gorącym!) na złoty kolor. W garnku przygotować sos biały , dodać pokrojone w plasterki pieczarki i 2 łyżki śmietany . Usmażone mięso przełożyć do sosu i dusić razem przez około 20 minut Smacznego :)
Pierwszu raz takie widzę, ale fajne ;)
OdpowiedzUsuńMniam, z sosem pieczarkowym, pycha :)
OdpowiedzUsuń