wtorek, 11 czerwca 2013

Shish kebab z grilla

Kuchnia arabska z reguły nie jest prosta w wykonaniu, wszystkie te mieszanki przypraw i dodatków mogą przyprawić o ból głowy . Chyba , że wykorzystacie mój superszybki przepis :)
Kilka dni temu zaprosiłam przyjaciół na grilla. Zastanawiałam się czym nowym ich uraczyć. Była oczywiście kiełbasa , pierś i skrzydełka z kurczaka, ale brakowało czegoś innego.  Szukałam , kombinowałam i wymyśliłam. Mój shish kebab zrobiłam z mielonego drobiowego. Napakowałam pietruszki - której notabene  nie jestem fanką, przyprawiłam i grillowałam. Podałam z tzatziki i lekką sałatką. Muszę sama przyznać , nie spodziewałam , że tak dobrze będzie smakować. Polecam :)


Blog został przeniesiony na nową stronę, po przepis zapraszam tutaj:

3 komentarze:

  1. Dawno u ciebie nie byłam a tu takie pyszności mmm :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardziej arabsko byłoby pewnie z baraniną, ale zdecydowanie wolę mięso drobiowe :)
    dariawkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze:)