SKŁADNIKI:
- mięso mielone z kurczaka 0,5 kg
 - ser żółty tarty 50 g
 - jajko 1 szt
 - czosnek 1 ząbek
 - bułka tarta 100 g
 - sól 1 szczypta
 - pieprz 1 szczypta
 - pieczarki 3 duże
 - sos biały 1 torebka
 - śmietana 2 łyżki
 
PRZYGOTOWANIE:
Mięso mielone dokładnie wymieszać z jajkiem , czosnkiem , żółtym tartym serem , odrobiną bułki tartej oraz solą i pieprzem . wstawić do lodówki na ok 30 minut.. Po tym czasie formować małe walce i obtaczać je w bułce tartej Smażyć na rozgrzanym oleju (ale nie bardzo gorącym!) na złoty kolor. W garnku przygotować sos biały , dodać pokrojone w plasterki pieczarki i 2 łyżki śmietany . Usmażone mięso przełożyć do sosu i dusić razem przez około 20 minut Smacznego :)

Pierwszu raz takie widzę, ale fajne ;)
OdpowiedzUsuńMniam, z sosem pieczarkowym, pycha :)
OdpowiedzUsuń