wtorek, 26 czerwca 2012

Talerz pełen przekąsaczy:)

Nie wiem czy jest to przepis, bo kanapeczki z łososiem i parówki w cieście chyba każdy potrafi zrobić. Uznajmy to za propozycję podania tak zwanych przekąsaczy:) Na tym talerzu znalazło się i mięsko i rybka i serek a nawet warzywko. Cóż chcieć więcej.:)



SKŁADNIKI:

  • bagietka 1 szt
  • serek philadelphia 100 g
  • łosoś wędzony 150g
  • ser brie 1 opakowanie
  • parówki typu hot-dog 5 szt
  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • pomidorki koktajlowe 20 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • ogórek konserwowy 2 szt
  • oliwki 1 słoiczek
  • buraczki 3 łyżki
  • pieczarki konserwowe 100 g
















PRZYGOTOWANIE:
DUŻY TALERZ: Parówki drobiowe typu hot-dog pokroić na pół. Ciasto francuskie rozłożyć , podzielić na porcje i zawijać. Zapiekać w piekarniku 20 minut w temp 180 stopni. Bagietkę lub chleb ( ja użyłam chleba okrągłego) pokroić w kromki. Każdą posmarować dość grubą warstwą serka philadelphia i ułożyć po kawałku łososia wędzonego. Kromki przekroić na pół. Ser brie pokroić w trójkąty. Paprykę czerwoną oczyścić z pestek i pokroić w paski. Pomidory koktajlowe opłukać i osuszyć. wszystkie składniki ułożyć na talerzu. MAŁY TALERZ: Pieczarki konserwowe , ogórki i paprykę odsączyć z zalewy. Ogórki pokroić w plastry, paprykę w paski. Buraczki jeżeli są całe zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Wszystkie warzywa ułożyć w szklanych naczyniach. Smacznego:)


2 komentarze:

  1. Super wyglądają takie przekąski:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ekstra! Lubię takie talerze pełne pyszności:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze:)