poniedziałek, 9 lipca 2012

Odchudzone pierogi z mascarpone i truskawkami


Odchudziłam pierogi! A wszystko za sprawą dziewczyn z blogu  DIETETYCZNIE SIOSTRO. Kiedyś myśl o lepieniu pierogów, babraniu się a na końcu o tym całym sprzątaniu, przyprawiała mnie o dreszcze. Wszystko do czasu , kiedy odkryłam ciasto parzone. Jest rewelacyjne! ugniata się w minutkę, świetnie się lepi , gotuje się w minutę od momentu wypłynięcia. Do nadzienia użyłam mascarpone light, słodziku light - który można pominąć ,a pierożki są z mąki pełnoziarnistej. Polecam!


Blog został przeniesiony na nową stronę, po przepis zapraszam tutaj;


12 komentarzy:

  1. a ja się właśnie głowiłam, co one takie brązowe.
    a one takie zdrowe, bo razowe! pyszne te pierożki ;]

    OdpowiedzUsuń
  2. mascarpone w pierogach to świetny pomysł

    OdpowiedzUsuń
  3. muszą być boskie! ostatnio robiłam krem na bazie mascarpone i wyszedł pyszny, więc tak nadziane pierożki muszą być bomba!:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jakie cudowne, coś dla mnie, uwielbiam tego typu przepisy! Trzeba będzie spróbować :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Ależ pysznie wyglądają! Mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  6. bardzo fajne pierożki :) i mascarpone... mmm... :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  7. czy można użyć mąki żytniej razowej? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można użyć każdej mąki:) pozdrawiam

      Usuń
  8. a można je mrozić?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. przepraszam , że dopiero odpisuję ale sesja zabiera mój czas:) nie mroziłam nigdy, bo zawsze znikają wszystkie:)

      Usuń

Dziękuję za wszystkie komentarze:)