piątek, 3 sierpnia 2012

Plecionka z mascarpone i czereśniami.

Kiedy zobaczyłam ten przepis na blogu ANYŻKOWO musiałam natychmiast go wykorzystać. Oczywiście wprowadziłam swoje małe zmiany. Jagód u mnie nie ma :( po ser nie chciało mi się jechać do Polskiego sklepu:) użyłam to co miałam. Wyszła przepyszna! Nim ostygła zjadłam tak wielki kawałek , że ledwo się ruszałam:) Resztę uskubali teściowie i oczywiście moja przyjaciółka Gaba. Podobno dobra na następny dzień z ciepłym mlekiem, ale nie zdążyłam się przekonać.  Gorąco polecam.
NIEBO W GĘBIE:)



Blog został przeniesiony na nową stronę, po przepis zapraszam tutaj:






8 komentarzy:

  1. Pamiętam plecionki z Anyżkowa, też mi strasznie działały na wyobraźnię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapisuję do przetestowania:) Mam ochotę na coś dobrego:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kocham czereśnie i kombinacje z ich udziałem. Ta rolada jest wspaniała

    OdpowiedzUsuń
  4. Pięknie wygląda.
    Super połączenie mascarpone i czereśni.

    OdpowiedzUsuń
  5. Cudne :-) Zapisuję do zrobienia :-)
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  6. mnie takie ciasta kojarzą się ze słoneczną niedzielą na ławeczce pod jabłonią. I już wiem, że smakuje to na pewno wybornie.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze:)