SKŁADNIKI:
- bagietka 1 szt
- serek philadelphia 100 g
- łosoś wędzony 150g
- ser brie 1 opakowanie
- parówki typu hot-dog 5 szt
- ciasto francuskie 1 opakowanie
- pomidorki koktajlowe 20 szt
- papryka czerwona 1 szt
- ogórek konserwowy 2 szt
- oliwki 1 słoiczek
- buraczki 3 łyżki
- pieczarki konserwowe 100 g
PRZYGOTOWANIE:
DUŻY TALERZ: Parówki drobiowe typu hot-dog pokroić na pół. Ciasto francuskie rozłożyć , podzielić na porcje i zawijać. Zapiekać w piekarniku 20 minut w temp 180 stopni. Bagietkę lub chleb ( ja użyłam chleba okrągłego) pokroić w kromki. Każdą posmarować dość grubą warstwą serka philadelphia i ułożyć po kawałku łososia wędzonego. Kromki przekroić na pół. Ser brie pokroić w trójkąty. Paprykę czerwoną oczyścić z pestek i pokroić w paski. Pomidory koktajlowe opłukać i osuszyć. wszystkie składniki ułożyć na talerzu. MAŁY TALERZ: Pieczarki konserwowe , ogórki i paprykę odsączyć z zalewy. Ogórki pokroić w plastry, paprykę w paski. Buraczki jeżeli są całe zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Wszystkie warzywa ułożyć w szklanych naczyniach. Smacznego:)
Super wyglądają takie przekąski:)
OdpowiedzUsuńEkstra! Lubię takie talerze pełne pyszności:)
OdpowiedzUsuń