czwartek, 21 lutego 2013

Pasztet drobiowy z zupy pomidorowej:)

Pasztet który powstał zupełnie przypadkiem. Miałam 250 g wątróbki , więc zbyt mało by się fatygować na pasztet, ale zauważyłam , że zostały mi dwie pałeczki z kurczaka i warzywa po pomidorowej. Zaryzykowałam połączaniem. Pomyślałam nawet , że jak nie wyjdzie, to wiele nie stracę :) Pasztet jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Wątróbkę wraz z masłem wystarczy wstawić z zamkniętym pojemniku do mikrofalówki i sama się ugotuje. Nie trzeba smażyć, więc ominie nam sprzątanie popryskanej kuchni :) Pasztet wyszedł baardzo dobry. Podałam z duszoną cebulka, choć wiem , że idealnie pasowałaby cebula karmelizowana. Niestety lenistwo wzięło górę. Polecam. 




Blog został przeniesiony na nową stronę, po przepis zapraszam tutaj:






2 komentarze:

  1. te pałki to mam rozumieć,że ugotowane ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak, ugotowane. Gotowałam pomidorową na kurczaku i nikt wyjątkowo nie zjadł.

      Usuń

Dziękuję za wszystkie komentarze:)